המומחה בעולם המטבעות הווירטואליים

המומחה בעולם הווירטואליים

ביטקוין

 המומחה בעולם המטבעות הווירטואליים

ביטקוין הוא חלוץ המטבעות הווירטואליים, שנוצר בשנת 2009 על ידי אדם או קבוצה אנונימית הידועה בשם Satoshi Nakamoto. היא פועלת ברשת מבוזרת הנקראת בלוקצ'יין, ומאפשרת לבצע עסקאות עמית לעמית מאובטחות ללא צורך במתווכים.

הביטקוין זכה לקבלה נרחבת ונחשב למאגר בעל ערך הדומה לזהב. ההיצע המצומצם של 21 מיליון מטבעות תורם לערכו ומושך משקיעים המחפשים הגנה מפני אינפלציה.

את'ריום

Ethereum היא פלטפורמה מבוזרת המאפשרת למפתחים לבנות ולפרוס חוזים חכמים ויישומים מבוזרים (DApps). הוא הוצע בסוף 2013 על ידי ויטאליק בוטרין ועלה לאוויר ב-2015.

המטבע הקריפטוגרפי המקורי של Ethereum, Ether (ETH), משמש לתשלום עבור עסקאות ושירותי חישוב ברשת. הגמישות והתיכנות של Ethereum הפכו אותו לבחירה פופולרית עבור מפתחים ומשתמשים כאחד.

אַדְוָה

Ripple שואפת לאפשר תשלומים חוצי גבולות מהירים ובעלות נמוכה באמצעות הנכס הדיגיטלי שלה, XRP. בניגוד לביטקוין ואיתריום, הרשת של ריפל מרוכזת, כאשר החברה עובדת בצמוד למוסדות פיננסיים כדי להקל על העברות כספים בינלאומיות.

אלגוריתם הקונצנזוס של XRP, המכונה Ripple Protocol Consensus Algorithm (RPCA), מאפשר אישור עסקה מהיר ומדרגיות, מה שהופך אותו לאופציה אטרקטיבית לתשלומים גלובליים.

לייטקוין

Litecoin נוצר בשנת 2011 על ידי צ'רלי לי, מהנדס גוגל לשעבר, כגרסת "לייט" של ביטקוין. הוא חולק קווי דמיון רבים עם ביטקוין אך יש לו זמן יצירת בלוק מהיר יותר ומשתמש באלגוריתם גיבוב שונה.

לייטקוין נתפס לעתים קרובות כמצע מבחן לשדרוגי ביטקוין בשל הקשר ההדוק שלו עם המטבע הקריפטו הראשון בעולם. עמלות העסקאות הנמוכות יותר וזמני האישור המהירים יותר הופכים אותה לבחירה מעשית עבור עסקאות יומיומיות.

קרדנו

Cardano היא פלטפורמת בלוקצ'יין שמטרתה לספק תשתית מאובטחת וניתנת להרחבה לפיתוח אפליקציות מבוזרות וחוזים חכמים. נוסדה על ידי צ'ארלס הוסקינסון, אחד המייסדים השותפים של Ethereum, קרדנו משתמש במנגנון קונצנזוס של הוכחת סיכון בשם Ouroboros.

המטבע הקריפטוגרפי המקורי של קרדנו, ADA, משמש לעסקאות שונות ברשת, והוא גם מוחזק על ידי משתמשים כדי להשתתף בתהליך הקונצנזוס. הפרויקט ידוע בדגש שלו על מחקר שנערך בביקורת עמיתים ושיתופי פעולה אקדמיים כדי להבטיח את האבטחה והאמינות של הבלוקצ'יין שלו.

מנוקד

Polkadot היא פלטפורמת בלוקצ'יין מרובת שרשרת המאפשרת לבלוקצ'יין שונים להעביר מסרים וערך בצורה נטולת אמון. נוצר על ידי ד"ר גאווין ווד, אחד המייסדים השותפים של Ethereum, Polkadot שואפת ליצור רשת מבוזרת שבה מספר בלוקצ'יין יכול לקיים אינטראקציה חלקה.

המטבע הקריפטוגרפי המקורי של הפלטפורמה, DOT, משמש למטרות ממשל והתקשרות בתוך הרשת. הגישה החדשנית של Polkadot ליכולת פעולה הדדית ומדרגיות משכה מפתחים ומשתמשים המחפשים פתרון בלוקצ'יין יעיל וגמיש יותר.

קישור שרשרת

Chainlink היא רשת אורקל מבוזרת המחברת חוזים חכמים עם נתונים מהעולם האמיתי, ומאפשרת להם ליצור אינטראקציה מאובטחת עם מקורות חיצוניים. Chainlink, שהוקמה על ידי סרגיי נזרוב וסטיב אליס, שואפת לגשר על הפער בין חוזים חכמים מבוססי בלוקצ'יין ונתונים מחוץ לרשת.

המטבע הקריפטו המקומי של הפרויקט, LINK, משמש לתשלום עבור שירותים ברשת ולתמרץ מפעילי צמתים לספק נתונים מדויקים. פתרונות האורקל האמינים והמבוזרים של Chainlink צברו פופולריות בתחום ה-DeFi ויישומי בלוקצ'יין אחרים.

כּוֹכָבִי

Stellar היא רשת מבוזרת המאפשרת עסקאות חוצות גבולות מהירות ובעלות נמוכה, מה שהופך אותה לאידיאלית עבור העברות ותשלומים. Stellar, שנוסדה על ידי ג'ד מקאלב, אחד ממייסדי ריפל, שואפת לספק שירותים פיננסיים לאוכלוסיות חסרות בנק ותת בנק ברחבי העולם.

המטבע הקריפטוגרפי המקורי של הפלטפורמה, Lumens (XLM), משמש כדי להקל על עסקאות ברשת ולמנוע דואר זבל. ההתמקדות של Stellar בהכלה פיננסית וביכולת הדדית הפכה אותה לבחירה פופולרית עבור ארגונים המעוניינים לייעל את תהליכי התשלום חוצי הגבולות שלהם.

VeChain

VeChain היא פלטפורמת בלוקצ'יין המתמקדת בניהול שרשרת אספקה ואימות אותנטיות המוצר. הוקמה על ידי Sunny Lu, VeChain משתמשת בשילוב של טכנולוגיית בלוקצ'יין ומכשירי IoT כדי לעקוב אחר מקורם ואיכותם של המוצרים לאורך שרשרת האספקה.

המטבע הקריפטו המקומי של הפרויקט, VET, משמש לעסקאות וממשל בתוך מערכת האקולוגית של VeChain. הגישה החדשנית של VeChain לשקיפות ואימות אותנטיות של שרשרת האספקה משכה שותפויות עם חברות גדולות בתעשיות שונות.

אַדְוָה

Ripple הוא פרוטוקול תשלום דיגיטלי המאפשר עסקאות חוצות גבולות מהירות ובעלות נמוכה. בניגוד למטבעות קריפטוגרפיים אחרים, ריפל לא מסתמכת על כרייה כדי לאשר עסקאות, מה שהופך אותה לחסכונית יותר באנרגיה. המטבע הקריפטוגרפי המקורי של הפלטפורמה, XRP, משמש כדי להקל על עסקאות ברשת.

עם התמקדות במתן פתרונות תשלום מאובטחים בזמן אמת, Ripple צברה פופולריות בקרב מוסדות פיננסיים ובנקים. החברה שיתפה פעולה עם מוסדות פיננסיים שונים כדי לשפר את היעילות של העברות כספים בינלאומיות ועיבוד תשלומים.

קרדנו

Cardano היא פלטפורמת בלוקצ'יין שמטרתה לספק תשתית מאובטחת וניתנת להרחבה לפיתוח אפליקציות מבוזרות וחוזים חכמים. נוסדה על ידי צ'ארלס הוסקינסון, אחד המייסדים השותפים של Ethereum, Cardano משתמש באלגוריתם קונצנזוס של הוכחת הימור כדי לאמת עסקאות.

המטבע הקריפטוגרפי המקורי של הפלטפורמה, ADA, משמש לעסקאות וממשל בתוך המערכת האקולוגית של קרדנו. ההתמקדות של Cardano במדרגיות, יכולת פעולה הדדית וקיימות מיקמה אותה כפלטפורמת בלוקצ'יין מובילה לפיתוח יישומים מבוזרים.